Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е потвърдил пред

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е потвърдил пред
Коментари Харесай

Бойко Рашков потвърди: Службите са подслушвали политици

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е удостоверил пред Българска телеграфна агенция информацията, че политици са били подслушвани от две служби - ДАТО и ДАНС.

Коментарът на Рашков е във връзка изнесена по-рано през днешния ден информация, че политици, включително и водачи на парламентарни листи, са били подслушвани във времето към парламентарните избори на 4 април.

Рашков заяви още, че е получил информация, съгласно която сега в ДАНС се унищожават материали.

Вицепремиерът съобщи още, че против него имало формирано дело в прокуратурата след обява в медиите, в която се твърди, че Рашков и зам.-шеф на ДАТО готвят " Бръмбаргейт " 2, цел е основният прокурор.

" По отношение на изказванията за " подслушване на политици ", СГП се е самосезирала и е изискала НБКСРС, в чиято компетентност е, да извърши инспекция по отношение на политическите мнения за нарушавания при използването на СРС. "  Това сподели по-късно за Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева. " Не дава отговор на истината изказванието, че в прокуратурата има формирано досъдебно произвеждане против служебния вицепремиер и вътрешен министър.Вярвам, че е в полза на правовия ред длъжностни лица да се въздържат от разпространяването на лъжи и " подправени вести ", сподели още Милева пред организацията.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР